Το πρόγραμμα Linguacuisine αφορά την ισότητα πρόσβασης και συμμετοχής στη μάθηση, με επίκεντρο τις ψηφιακές και γλωσσικές δεξιότητες. Το έργο είναι μια συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου Newcastle, του Ιδρύματος Δράσης (UK), του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ελλάδα), του Università degli Studi di Modena και του Reggio Emilia (Ιταλία) και της Εκπαιδευτικής Ένωσης Εργαζομένων (UK). Το τριετές πρόγραμμα χρηματοδοτείται από επιχορήγηση στρατηγικής εταιρικής σχέσης Erasmus + KA2.
Το πρόγραμμα Linguacuisine προωθεί την εκμάθηση της ψηφιακής παιδείας, των γλωσσών, των κουζινών και των πολιτισμών. Αυτό γίνεται μέσω του συν-σχεδιασμού των εφαρμογών που μπορείτε να κατεβάσετε και των κοινωνικών συνταγών, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο συγγραφής για να αναπτύξετε μια online κοινότητα πρακτικής. Στόχος μας είναι η ευρεία υιοθέτηση αυτού του εκπαιδευτικού υλικού με έμφαση στην κοινωνική ένταξη.
Η έμπνευσή μας
Ήμασταν προηγουμένως εμπλεκόμενοι στο πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα «LANCOOK» που χρηματοδοτήθηκε από την LLP, το οποίο παρήγαγε ψηφιακό εξοπλισμό κουζίνας με αισθητήρα. Αυτό μας ενέπνευσε με τον Linguacuisine να δημιουργεί δωρεάν εφαρμογές smartphone και tablet (Android και Apple). Αυτά θα επιτρέψουν στους χρήστες να καθοδηγούνται μέσα από το μαγείρεμα μιας σειράς συνταγών σε έξι διαφορετικές ευρωπαϊκές γλώσσες. Το τηλέφωνο ή το tablet θα μιλήσει στους χρήστες στην ξένη γλώσσα και θα προσφέρει πολυμέσα βοήθεια στους χρήστες όσον αφορά φωτογραφίες και βίντεο. Οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε διαφορετικά επίπεδα βοήθειας για να υποστηρίξουν την εκμάθηση γλωσσών τους. Δεδομένου ότι δεν εμπλέκονται αισθητήρες, οι χρήστες θα αφήσουν το τηλέφωνο ή το tablet να γνωρίζουν πότε είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα.
Οι στόχοι μας
Για να δημιουργήσετε μια εφαρμογή με δυνατότητα λήψης για tablet και smartphone (Android και iPhone), η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να καθοδηγούνται μέσω της μαγειρικής συνταγής σε έξι επίσημες γλώσσες της ΕU. Άλλες γλώσσες μπορούν εύκολα να προστεθούν χρησιμοποιώντας το εργαλείο δημιουργίας.Για να δημιουργήσετε μια κοινότητα πρακτικής σε απευθείας σύνδεση με πρόσβαση μέσω των εφαρμογών. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πτυχές μιας ξένης γλώσσας, κουζίνες και πολιτισμούς χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές. Ανάπτυξη ενός συστήματος πιστοποίησης για την ψηφιακή ικανότητα που αναπτύσσουν οι συμμετέχοντες. Οι ανάγκες που εξετάζονται είναι: η βελτίωση των βασικών δεξιοτήτων, και ειδικότερα η ψηφιακή ικανότητα, και η συμμετοχή των ψηφιακά περιθωριοποιημένων ομάδων (συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων και των μεταναστών) στην τεχνολογία. πιστοποίηση και αξιολόγηση των επιπέδων ψηφιακής ικανότητας · μαθαίνοντας ξένες γλώσσες, πολιτισμούς και κουζίνες.
Οι στόχοι του έργου εφαρμογής μας
Ο κύριος στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο μοντέλο για την παραγωγή και τη χρήση υλικών πολυμέσων για την εκμάθηση γλωσσών, κουζινών και πολιτισμών με βάση το περιεχόμενο που παράγει ο χρήστης για την υποστήριξη μιας κοινότητας πρακτικής σε αυτούς τους τομείς.
Θα συμμετάσχουμε 40 ψηφιακά περιθωριοποιημένους συμμετέχοντες στο έργο με μικρή ή καθόλου ψηφιακή εμπειρία, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών και των προσφύγων.
Αρχικά τους παρέχουμε ψηφιακές, μεταβιβάσιμες και γλωσσικές δεξιότητες.
Θα σχεδιάσουμε μαζί το εργαλείο εφαρμογής και συγγραφής με αυτό, διασφαλίζοντας έτσι ότι οι εφαρμογές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις περισσότερες κοινωνικές ομάδες στην ΕU.