Για Εκπαιδευτικούς

Η εφαρμογή Linguacuisine μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τάξεις εκμάθησης ξένων γλωσσών αλλά και σε μαθήματα μαγειρικής και διαθεματικά προγράμματα. Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για να μαγειρέψουν και να μάθουν στην κουζίνα του σπιτιού τους τόσο καλά όσο και στο σχολείο.

Η εφαρμογή είναι ένας καλός τρόπος προετοιμασίας των μαθητών για ένα ταξίδι στο εξωτερικό καθώς τους βοηθά να έρθουν σε επαφή με την κουζίνα, την κουλτούρα και τη γλώσσα της χώρας εκ των προτέρων. Οι μαθητές μπορούν, επίσης, να συντάξουν τις δικές τους συνταγές στη μητρική τους γλώσσα, παρέχοντας πληροφορίες στους ανθρώπους στο εξωτερικό για την κουλτούρα και τη κουζίνα της χώρας τους.

Επιπλέον, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να επικοινωνήσουν οι εκπαιδευόμενοι με εκπαιδευόμενους σε άλλες χώρες. Οι σύνδεσμοι των βίντεο ήταν διαθέσιμοι για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά Linguacuisine σημαίνει ότι εκπαιδευόμενοι σε διάφορες χώρες μπορούν να μοιράζονται δραστηριότητες μεταξύ τους, να μαγειρεύουν συνταγές από άλλες χώρες, ενώ παράλληλα μαθαίνουν για τη γλώσσα και την κουλτούρα των χωρών αυτών.

Οι ψηφιακές δεξιότητες μπορούν επίσης να αναπτυχθούν χρησιμοποιώντας το λογισμικό ανάπτυξης (δημιουργό) ψηφιακών συνταγών. Το λογισμικό αυτό συν-δημιουργήθηκε μαζί με τους εκπαιδευόμενους και σχεδιάστηκε για να αναπτύξει μια μεγάλη ποικιλία ψηφιακών δεξιοτήτων με τη χρήση του Ευρωπαϊκού πλαισίου DIGCOMP 2.1, και αποδείχτηκε ότι έχει μεγάλη επιτυχία στη βελτίωση των ψηφιακών ικανοτήτων των εκπαιδευομένων.